Drijfveren assessment

ColourfulWe biedt eigen drijfveren assessments aan. Dit assessments is ontwikkeld op basis van meer dan 10 jaar ervaring in het werken met drijfverenassessments (My Motivation Insights, Management Drives, Profile Dynamics, Waardenmanagement) en jarenlange ervaring in het werken met het DISC-model en de menstyperingen van Holland. Naar aanleiding van coaching en training van naar schatting zo’n 1500 medewerkers bij meer dan 80 verschillende bedrijven in zeer uiteenlopende branches hebben wij een vrolijker, snel diepgaand én praktisch toepasbaar assessment ontwikkeld. Deze assessments zijn vormgegeven door middel van cartoons en hebben een meer speels karakter. Dit is op deze wijze ontwikkeld omdat het wat ons betreft van waarde zou zijn als het invullen van een assessment al leerzaam is, herkenning én plezier met zich mee brengt. Zo draagt het invullen van het assessment op zichzelf al bij aan een meer luchtige en vrolijke manier om over persoonlijke en teamontwikkeling in gesprek te gaan. De uitslag wordt weergegeven en aangeleerd in een meer praktisch bruikbaar model, makkelijker te begrijpen en te onthouden. Wij meten hiermee vijf drijfveren. Er bestaan geen ‘goede’ of ‘foute’ profielen.

Met de uitslag van deze assessments kun je praktisch aan de slag met het inrichten van jouw leven: hoe zorg ik dat ik energie haal uit hetgeen ik doe, hoe kan ik dit bereiken, welke gedachten en drijfveren vormen bij mij hierin een eventuele belemmering en hoe kan ik deze wegnemen? Met drijfveren werken is ontzettend leuk, geeft een ander wereldbeeld en leert je hoe je jezelf gezond en gelukkig kan houden of maken.

Jouw gedrag en communicatie

Ieder mens en ieder drijfverenprofiel is uniek. Jouw drijfverenprofiel wordt gevormd door zowel het DNA dat je van je ouders mee hebt gekregen, als alle levenservaringen die je tot op heden hebt opgedaan. Deze drijfveren zijn niet zichtbaar voor de buitenwereld, het gedrag dat hieruit voortvloeit wel. De ijsberg van McClelland is een duidelijke metafoor om dit uit te beelden. Met een assessment halen we deze dus boven water en kunnen we gedrag in de praktijk verklaren en hierdoor kun je groeien in persoonlijk leiderschap.