Revolution Slider Error: Slider with alias team not found.
Maybe you mean: 'Home Slider' or 'Assessments' or 'organisatie' or 'mens' or 'hypnose'

ONTWIKKELTHEMA’S

Hieronder volgt een overzicht van de thema’s waarop jij jezelf of jouw team kunt ontwikkelen. Ieder thema wordt toegelicht en hierbij wordt vermeld welke diensten onder dit thema kunnen worden ingezet.

Tijdens dit trainings- of ontwikkelprogramma krijgen de deelnemers zicht in hun eigen drijfveren én die van hun teamgenoten. Gezamenlijk wordt aan de hand van uitdagende teamopdrachten duidelijk gemaakt waar de krachten en valkuilen van dit team liggen. Dit wordt theoretisch onderbouwd en de teamleden zullen meer waardering krijgen voor hun teamgenoten. Deze training heeft als doel het vertrouwen tussen teamleden te vergroten en een ervaring op te doen die zal bijdragen aan zowel de persoonlijke ontwikkeling als de ontwikkeling van het team. Terugkerende thema’s zijn altijd: gedrag en communicatie. Graag gaan we in gesprek over jullie teamdoelen en hoe een training of ontwikkelprogramma op maat kan worden ingericht.

Diensten: Trainingen en ontwikkeltrajecten voor teams
Aantal deelnemers: 4 tot 15 per groep
Kosten: vanaf € 1.200,-

Verschillende situaties en verschillende mensen vragen ander leiderschap. Elke leidinggevende heeft zijn of haar eigen neigingen en voorkeuren. Welke leiderschapsstijlen zijn er, welke pas je zelf toe en welke stijlen zouden in jouw team tot de beste resultaten leiden? Tijdens de workshops, trainingen en ontwikkeltrajecten onder dit thema gaan we hier dieper op in. We richten ons hier vooral op de praktijk: wat kan je als leidinggevende concreet doen om jouw stijl aan te passen? Hoe kan jij optimaal met jouw teamleden communiceren, kijkende naar de verschillende individuen?

Diensten: één op één coaching, workshops, trainingen en ontwikkeltrajecten voor groepen en teams
Aantal deelnemers: individueel en groepen van 4 tot 10 personen
Kosten: vanaf € 200,-

De afgelopen jaren zien we een toename in investeringen op het gebied van ziektepreventie, om te voorkomen werknemers verzuimen. Graag dragen wij bij aan een organisatiecultuur waarbij we nog verder naar voren schuiven: amplitie. Hiermee doelen we op het zorgen dat werknemers bevlogen zijn en floreren in en op het werk. Tijdens een workshop of training wordt de deelnemers (werknemers of leidinggevenden) kennis bijgebracht over drijfveerprofielen en daarmee energiegevers en -nemers. Hoe zet je medewerkers in hun kracht en hoe kun je een cultuur creëren waar de communicatie van dusdanig niveau is dat werknemers niet meer hoeven te verzuimen. Deelnemers krijgen hiervoor concrete handvatten mee die ze in praktijksituaties kunnen toepassen.

Diensten: één op één coaching, workshops, trainingen en ontwikkeltrajecten voor individuen en groepen
Aantal deelnemers: individueel en groepen van 4 tot 15 personen
Kosten: vanaf € 400,-

Menselijk gedrag is voorspelbaar, dus ook dat van jou. Tijdens een vermakelijk en leerzame workshop worden de deelnemers bewust gemaakt van hun eigen neigingen van gedrag en hoe hiermee al kan worden ingeschat hoe de toekomst gaat verlopen. Klinkt dit surrealistisch? Binnen de psychologie is allang helder dat we zelf ons gedrag veel minder kunnen sturen dat we zelf soms denken. Dus hoe ga jij hier straks mee om en hoe kun je toch nog invloed hebben op hoe tevreden jij in de toekomst nog aan het werk bent? Laat je verrassen door een workshop die een hele andere kijk op jou geeft.

Diensten: workshops
Aantal deelnemers: 4 tot 100
Kosten: vanaf € 400,-

Verandering is van alle dag en is nodig om organisaties verder te krijgen. Hiervoor is het nodig om ook de medewerkers in jouw team mee te laten bewegen en dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee. In een team zitten verschillende typen mensen die worden gedreven door verschillende waarden en gedachtepatronen. Hoe wendbaar is jouw team? Hoe herken je met welk type medewerker je te maken hebt en hoe communiceer je met de verschillende teamleden om ze in beweging te krijgen? Dit alles komt aan bod binnen deze workshop of training “Hoe wendbaar is mijn team”. Het team krijgt praktijkopdrachten waarmee ze op een vermakelijke en leerzame manier worden geconfronteerd met de eigen gedragingen.

Diensten: workshops, trainingen en ontwikkeltrajecten voor groepen en teams
Aantal deelnemers: individueel en groepen van 4 tot 15 personen
Kosten: vanaf € 400,-

Ieder mens is anders en krijgt energie van andere zaken. Dit is relatief eenvoudig in kaart te brengen, maar er vervolgens naar handelen valt niet altijd mee. Waar krijg je energie van? Hoe zorg je dat je vervolgens kunt doen waar je energie van krijgt? En waarom krijgen mensen een burn-out? Samen brengen we de profielen van de deelnemers in kaart vertalen we dit naar de praktijk. De diensten gericht op dit thema maken de deelnemers bewust van energie en hoe ze zelf regie kunnen nemen over zichzelf en hun omgeving.

Diensten: één op één coaching, workshops, trainingen en ontwikkeltrajecten voor individuen of groepen.
Aantal deelnemers: individueel en groepen van 4 tot 10 personen
Kosten: vanaf € 400,-

Coachingstrajecten met de focus op positief en waardevrij denken. Zit je minder lekker in je vel of wil je gewoon de wereld om je heen positiever benaderen? Of wil je jouw teamleden weer een nieuwe frisse blik meegeven? Zet de drijfveren in en laat je tijdens de coachingsgesprekken meenemen in een waardevrije en kleurrijke blik op jou en alle mensen om je heen. Een vrolijke workshop of coachingstraject kan je helpen dit in de praktijk toe te passen.

Diensten: één op één coaching en workshops
Aantal deelnemers: individueel of groepen van 4 tot 15 personen.
Kosten: vanaf € 400,-

Agile is een veelgebruikte term de laatste jaren en steeds meer organisaties volgen ‘agile’ methodes om snel te kunnen reageren op klantvragen en situaties in de markt. Het ombuigen van een organisatie naar een agile omgeving vraagt veel van de medewerkers. Zijn deze medewerkers hier geschikt voor? In hoeverre zit dit het systeem van de werknemer en bij wie is dit wel en niet succesvol te ontwikkelen? Middels de drijfveren analyse kan een vrij concrete inschatting worden gemaakt welke medewerkers goed zullen functioneren in een dergelijke omgeving en voor wie hier veel energie door gaat verliezen. Ook zijn hiermee de kwaliteiten van medewerkers in kaart te brengen om ze ook in een agile omgeving optimaal te benutten.

Diensten: Trainingen en ontwikkeltrajecten
Aantal deelnemers: 4 tot 10
Kosten: vanaf € 1.200,-

Het voorkomen van ziekteverzuim is één van de belangrijkste taken van een schoolleider. Ervoor zorgen dat leerlingen zo optimaal mogelijk gebruik kunnen maken van de leerkracht is een voorwaarde voor succes van de leercarrière van leerlingen. Gezonde leerkrachten en een zo laag mogelijk ziekteverzuim is één van de randvoorwaarden voor dat succes. De vraag is hoe je leerkrachten gezond houdt, hoe je ervoor zorgt dat verzuim beperkt blijft en welke rol heb je daarin hebt als leidinggevende?

Professionele en persoonlijke HRM ondersteuning van de leidinggevende kan een goede bijdrage leveren om aan de wens om verzuim te beperken te kunnen voldoen. ColourfulWe werkt op dit specialistische gebied nauw samen met Cedin. We bundelen in deze samenwerking de kennis van onderwijs en HRM/re-integratie.  Beide organisaties beschikken over gekwalificeerde coaches die vanuit verschillende invalshoeken vraagstukken van klanten over verzuim gezamenlijk aanpakken